Leagănele Incababy combină designul și tehnologia europeană modernă cu mii de ani de tradiție sud-americană, ceea ce înseamnă că au fost create pe baza unor experiențe care datează de sute de ani.
Leagănul multifuncțional Incababy este un produs modern, în interiorul căruia micuțul se va simți ca într-o îmbrățișare, fiind într-un spațiu care îl protejează și îl face să se simtă în siguranță și liniștit. Mai mult decât atât, leagănul oferă posibilități noi de distracție pentru cei mici, timp în care părinții se pot bucura de câteva momente libere.
În timpul legănării, din copilarie și până la maturitate, atât stimulii din creier, cât și anumite zone ale acestuia și conexiunile dintre acestea sunt activate.
În timpul dezvoltării, balansarea și legănarea accelerează timpul procesele de gândire și timpul de reacție al copiilor.
Ce spun experții?
- Beneficii fizice
Potrivit Academiei Americane de Pediatrie, legănarea are un impact mare asupra dezvoltării copiilor. Unul dintre beneficiile fizice ale legănării, este dat de îmbunătățirea conștientizării corpului și a mișcărilor pe care acesta le poate face. Mai mult decât atât, medicii pediatri consideră că balansarea îmbunătățește sistemul vestibular – care este situat adânc în interiorul urechii interne și este responsabil pentru simțul echilibrului, dar și pentru orientarea spațială în scopul coordonării mișcării cu echilibrul.
Mai exact, datorită faptului că balansarea este o mișcare de înainte și înapoi, corpul își poate ajusta constant locul în care este pozționat, permițându-i creierului să proceseze și să exerseze cum să își țină corpul în timp ce gravitația îl trage și îl împinge.
Bebelușii mai mari își pot dezvolta mușchii - în timp ce stau și își pun picioarele prin găurile leagănului. În acest fel, ei își antrenează mușchii în timp ce se balansează, motiv pentru care mușchii devin mai puternici, lucru care îi vor ajuta în alte activități fizice.
- Dezvoltarea centrului de echilibru și centrului de vorbire
Centrul vorbirii și centrul de echilibru sunt stâns legate. Prin urmare, dacă centrul de echilibru este dezvoltat, automat se va dezolta și centrul vorbirii, mai exact se va dezvolta autoexprimarea, formarea propozițiilor, înțelegerea vorbirii, dar și dispoziția vorbirii.
De aceea, legănarea generează impulsuri în creier care ajută la inițierea vorbirii și la îmbunătățirea inteligibilității vorbirii preexistente și îmbunătățește abilitățile de comunicare.
- Stimularea pocesului de gândire
Pentru un copil cu deficiențe de dezvoltare, leagănul are rolul de a-i stimula procesul de gândire, deoarece în timpul balansării creierul gândește constant, pentru a crea o stare de echilibru.
Mai mult decât atât, balansarea poate avea un efect calmant asupra sistemului nervos al copiior cu probleme comportamentale, facilitând interacțiunea dintre copil și părinți, rude sau alți copii. Copiii care se confruntă cu dificultăți de concentrare, prin intermediul legănării, vor învăța să se concentreze mai bine.